L’antiga caserna de Navas es converteix en habitatges per a gent gran i joves

Navas ha posat, aquest dimecres, la primera pedra dels 154 habitatges dotacionals per a gent gran i joves que s’ubicaran al solar on hi havia antigament la caserna de la Guàrdia Civil. A part dels habitatges, els veïns i les veïnes del barri obtindran, amb aquesta iniciativa, la seva primera xarxa d’equipaments públics dotada d’un centre cívic, una escola bressol, una plaça i un aparcament.

Vídeo ‘Equipaments Navas‘ (sota llicència CC BY-NC-ND)

La caserna, per al barri. Aquesta antiga reivindicació dels veïns del barri de Navas ha esdevingut, aquest dimecres, una realitat amb la col·locació de la primera pedra que convertirà aquesta antiga caserna de la Guàrdia Civil en els primers equipaments públics del barri.

Amb aquesta transformació que ara comença, els 3.000 metres quadrats de l’antiga caserna passaran a ser 154 habitatges per a gent gran i joves així com un centre cívic per als veïns i les veïnes, una escola bressol, una plaça i un aparcament.

Amb aquests equipaments, i de la mateixa manera que ja es va fer amb el canòdrom i la Fabra i Coats, l’Ajuntament torna a utilitzar antics equipaments per generar nova ciutat al servei dels habitants.

I és que tot i tractar-se d’un dels barris més poblats del districte de Sant Andreu, Navas encara no disposava d’una xarxa d’equipaments adequada perquè, tal com ha explicat l’alcalde, Jordi Hereu, tal densitat dificultava trobar espais amplis on poder ubicar els equipaments.

No obstant això, segons paraules de l’alcalde, aquest nou projecte mostra precisament la voluntat “de seguir construint Barcelona i els seus barris” en un moment en què el primer objectiu és la lluita contra la crisi i l’atur.

Habitatges per a gent gran i joves

La principal actuació que es farà en aquest antic equipament militar serà la construcció dels 154 habitatges dotacionals per a gent gran i joves, 76 habitatges per als primers i 78 per als segons.

Tant els habitatges per a joves com per a gent gran tindran aproximadament entre 40 i 46 metres quadrats útils, mentre que els destinats a gent gran comptaran amb més espais comuns per motivar la relació entre veïns, i també dues terrasses -amb els seus horts corresponents-, bugaderia i sales d’estar.

A més, ambdós habitatges es beneficiaran d’un nou sistema sostenible per generar electricitat, fred i calor a la mateixa promoció a partir de la combustió de gas així com de terra radiant i un sistema fotovoltaic a les cobertes.

Amb aquesta iniciativa, Navas aconseguirà, previsiblement d’aquí a dos anys, el seu primer centre cívic per a la reunió d’entitats i associacions culturals, la seva primera escola bressol, una plaça entre els dos edificis de pisos per al lleure dels veïns i un aparcament de 199 places per a cotxes i 45 per a motocicletes.