Noticies RSS feed for this section

Pessebre vivent de Navas

El proper diumenge dia 22 de desembre al CENTRE CIVIC DE NAVAS
Navas de Tolosa, 310.

Festa de NADAL A NAVAS!

Pessebre VIVENT
Màgia GEORGE ET MARGUERITE
Coral Musicant
FLOC I NEU…

De 17h a 21h la festa està assegurada!

T’HO PERDRÀS?¿????

Nova xarxa de bus a Barcelona

Aquí teniu tota la informació respecte la nova xarxa de bus de Barcelona.

Dossier premsa Nova Xarxa de Bus Nova Xarxa de Bus Planol Nova Xarxa de Bus

Centre Civic Navas

Centre Civic de Navas

Evolució del centre civic de Navas

 

Aturada d’obres al Barri

S’aturen provisionalment les obres del Pou de la Plaça de les Habaneres i les obres del futur pàrquing de la Plaça de la Mainada per la crísis.

OBRES AL CARRER MALLORCA PER L ‘ ARRIBADA DE L´AVE

 El nostre barri ja s’ha vist afectat per l’inici de les obres que han de portar el TGV fins la macroestació de La Sagrera i el carrer Mallorca ha rebut les primeres conseqüències al ésser tallada la circulació de vehicles des de Espronceda  fins la Meridiana i obrir en canal tot el carrer, amb el consegüent perjudici pel comerç establert en aquest tram i les molèsties als veïns mentres durin les obres.

L’Associació de Veïns de Navas, ja ha estat dialogant amb els botiguers afectats  pel tall de circulació i ja s’ha presentat a l’Ajuntament del Districte una sol·licitd de subvenció per a reparar les posibles pèrdues econòmiques que representa la decisió.

Amb referència a la futura estació, el quart tinent d’alcalde d’Urbanisme sr. Ramón Garcia-Bragado, ha anunciat que la construcció de l’estació, no podrà començar fins el mes de setembre de 2009 perquè primer s’ha de fer el desviament de les vies de Rodalies que passen per la zona.

L’antiga caserna de Navas es converteix en habitatges per a gent gran i joves

Navas ha posat, aquest dimecres, la primera pedra dels 154 habitatges dotacionals per a gent gran i joves que s’ubicaran al solar on hi havia antigament la caserna de la Guàrdia Civil. A part dels habitatges, els veïns i les veïnes del barri obtindran, amb aquesta iniciativa, la seva primera xarxa d’equipaments públics dotada d’un centre cívic, una escola bressol, una plaça i un aparcament.

Vídeo ‘Equipaments Navas‘ (sota llicència CC BY-NC-ND)

La caserna, per al barri. Aquesta antiga reivindicació dels veïns del barri de Navas ha esdevingut, aquest dimecres, una realitat amb la col·locació de la primera pedra que convertirà aquesta antiga caserna de la Guàrdia Civil en els primers equipaments públics del barri.

Amb aquesta transformació que ara comença, els 3.000 metres quadrats de l’antiga caserna passaran a ser 154 habitatges per a gent gran i joves així com un centre cívic per als veïns i les veïnes, una escola bressol, una plaça i un aparcament.

Amb aquests equipaments, i de la mateixa manera que ja es va fer amb el canòdrom i la Fabra i Coats, l’Ajuntament torna a utilitzar antics equipaments per generar nova ciutat al servei dels habitants.

I és que tot i tractar-se d’un dels barris més poblats del districte de Sant Andreu, Navas encara no disposava d’una xarxa d’equipaments adequada perquè, tal com ha explicat l’alcalde, Jordi Hereu, tal densitat dificultava trobar espais amplis on poder ubicar els equipaments.

No obstant això, segons paraules de l’alcalde, aquest nou projecte mostra precisament la voluntat “de seguir construint Barcelona i els seus barris” en un moment en què el primer objectiu és la lluita contra la crisi i l’atur.

Habitatges per a gent gran i joves

La principal actuació que es farà en aquest antic equipament militar serà la construcció dels 154 habitatges dotacionals per a gent gran i joves, 76 habitatges per als primers i 78 per als segons.

Tant els habitatges per a joves com per a gent gran tindran aproximadament entre 40 i 46 metres quadrats útils, mentre que els destinats a gent gran comptaran amb més espais comuns per motivar la relació entre veïns, i també dues terrasses -amb els seus horts corresponents-, bugaderia i sales d’estar.

A més, ambdós habitatges es beneficiaran d’un nou sistema sostenible per generar electricitat, fred i calor a la mateixa promoció a partir de la combustió de gas així com de terra radiant i un sistema fotovoltaic a les cobertes.

Amb aquesta iniciativa, Navas aconseguirà, previsiblement d’aquí a dos anys, el seu primer centre cívic per a la reunió d’entitats i associacions culturals, la seva primera escola bressol, una plaça entre els dos edificis de pisos per al lleure dels veïns i un aparcament de 199 places per a cotxes i 45 per a motocicletes.

 

AREES D’APARCAMENT REGULAT AL BARRI DE NAVAS

AREES  D’APARCAMENT  REGULAT  AL  BARRI  DE  NAVAS 

 

nCom a conseqüència de les queixes presentades per veïns del barri, davant la dificultad de no poder aparcar als nostres carrers i places degut a l’allau de vehicles que venen de zones en la que hi ha instal·lada la zona verda, l’Associació de Veïns va apostar per accelerar el procés davant l’Administració, de la instal·lació de places d’aparcament regulat per a ésser utilitzades pel n ostres veïns i veïnes mitjançant el dispositiu de residència, facilitant-nos d’aquesta forma, la prioritat d’aparcament en el nostre nucli urbà. En resposta a la sol·licitud presentada, el Districte de Sant Andreu ens comunica que a partir del dia 19 de gener de 2009, hi hauràn instal·lats els parquímetres per a regular les següents zones d’aparcament: 

-         De Zona Verda, 943 noves places

-          De Zona Blava, 96 places

-          Per a motos, 319 places

-          Per a càrrega i descàrrega, 130 places.